La Isla Bonita: Farska Ostrva

La isla Bonita – Putopis sa Farskih Ostrva možete pogledati i uz tradicionalnu muziku:

Farska Ostrva su samoupravni arhipelag, deo Kraljevine Danske. Sastoje se od 18 stenovitih vulkanskih ostrva lociranih između Islanda i Norveške u Severnom Atlantskom okeanu, a od obale Škotske su udaljena 320 km. Ostrva su povezana tunelima, nasipima, mostovima i vodenim putevima. Ljubitelje prirode i planinare privlače ostrvske planine, doline i travnate visoravni, kao i strme obalne litice koje kriju mnoštvo ptica, a zbog svojih pejzaža su jedna od popularnijih destinacija i za ljubitelje fotografije. Čini se da u poslednje vreme i ne prodje dan a da u društvenim medijima ne vidimo pokoju sliku Farskih Ostrva.

Vlada subpolarno okeanska klima – vetrovito, kišno, oblačno i hladno vreme, a ipak, zahvaljujući Golfskoj Struji, prosečne temperature su iznad nule, tačnije 5°C zimi i 12°C u letnjem periodu.

Izjava jednog američkog fotografa je gotovo ostala turistički slogan nakon što je upitan kako je doživeo Farska Ostrva – “Magla je, hladno, vetrovito i kišovito – ali sam uživao u svakoj sekundi. Ne postoji pravac u kom možete pogledati, a da prizor nije spektakularan”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.