bob, marley

Kad bi putovanja bila besplatna…

“Kad bi putovanja bila besplatna, nikada više me ne biste videli” Bob Marley

Napravih malu anketu sinoć i pomalo sam iznenadjena. Jer „samo“ 88% ljudi kaže da se slaže, a „čak“ 12% je protiv. Ja sam očekivala 100% onih koje više nikad ne bih videla. Šalim se malo, ali mene što se tiče, garantujem Vam da me nikada više ne biste videli.

anketa

Inače… Džvanjkam non stop kako u stvari nigde ne putujemo, kako ništa nismo videli, stalno mi malo, premalo, stalno mi nedostaje vremena slobodnog, a preko glave mi „uklapanja“ s poslom, slobodnim danima, njegovim vremenom, novcima. „Pretim“ teatralno svojim samostalnim odlascima, gde samo spakujem kofer i odoh na put, sanjam o tome da me baš briga i za posao i sve, sanjam o večitim putovanjima, a ne znam da li i od čega bežim u snove o drugim gradovima, otkud mi toliko želje za tim novim mestima i ljudima, zašto se ne skrasim lepo i gledam putopisne reportaže na tv-u…

Ušuškavam se uz priče drugih o dalekim destinacijama ili gradovima koji su blizu, čitam njihove doživljaje i čekam dane kada će ti isti gradovi i predeli biti na mojoj listi, pišem o onima koje sam videla manje nego što bih htela, listam albume i cedim sećanja do iznemoglosti, prizivam one najbolje osećaje izazvane prizorima, mirisima, ukusima.

Ne marim za skupe hotele i obroke u savršenim restoranima, već samo iščekujem ponovo onaj osećaj novog grada u kome se osećam dobro čim u njega kročim. Radujem se poznanstvima i prijateljstvima širom sveta ko dete.

Možda nekad put i nije bio tako bajan, možda je bilo i toliko mnogo stvari koje su pošle naopako, ali selektivno skupljam uspomene i ostaje samo onaj dobar osećaj da vrede.

Budućnost je u snovima, sad još samo da obidjem sva mesta iz snova!

A Vas? Kad bi putovanja bila besplatna? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.