Klosterpforte-nemacka

Klosterpforte, Nemačka

Klosterpforte, mini odmor u prirodi

german, flag klosterpforte, grb

 

 

 

 

 

Wellnes vikend u Nemačkoj?

Kao i mnoga putovanja, igrom slučaja tamo, neočekivano. I tako dobro.
Hotel-Residence Klosterpforte je među vodećim imenima u Nemačkoj kada se razmislja o nekoj varijanti mini odmora u prirodi, ukoliko ste orijentisani na šetnju po prirodi ili bavljenje sportovima.

klosterpforte, 13Prvoklasan u svojoj ponudi, za sve ukuse i želje.

Na 180.000 kvadratnih metara smešten je ovaj kompleks jedanaest zgrada, hotela (od kojih je jedan Sportski hotel 11) i bazena, parkova, bašti sa starim i raskošnim drvećem koje poziva na opuštanje. Poziva da usporite, zastanete, oslušnete prirodu i svoje srce.

Od januara 2002. godine kompleks je domaćin sajma venčanja. Romantično okruženje je dopunjeno postojanjem starog 800-godišnjeg manastira danas popularnog zahvaljujući dragocenim umetničkim delima i mirnoj atmosferi ne samo manastira već i celog naselja.

srnaOd decembra 2003. godine kompleks je domaćin Fifa svetskog kupa, za smeštaj igrača. Kompleks razvija svoje potencijale potrebne za sticanje i održavanje vrhunske forme igrača.
Tako smo prisustvovali i sceni gde nekih 10ak devojaka hvata trk sa svečane večere ka grupi mladića koja izlazi iz autobusa i kreće se prema hotelu. Akteri slučaja su s jedne strane bile devojke iz Hrvatske na konferenciji, a s druge strane igrači fudbalskog kluba Shakhtar Donetsk i medju njima Darijo Srna, reprezentativac Hrvatske. E sad, hrvatski reprezentativac u srcu Nemačke i 10ak devojaka za selfi s njim, nije baš scena koja se često vidja. Ostali fudbaleri su bili više nego iznenadjeni popularnošću Srne u ovako jednom malenom mestu 

Hotel je dobio ime po velikoj kamenoj kapiji na ulazu. Nekadašnji Klosterpforte (manastirska kapija) je u međuvremenu postala glavni ulaz u prostorije. Počevši od male gostinice sa deset hotelskih soba, danas je ogroman hotelski kompleks.

klosterpforte,112Trka automobilčićima kao odličan vid zabave nas starijih dečijim igricama… Dobro osmišljena i organizovana, uz neizostavne nagrade… 

Pravi mali raj za odmor duše i tela…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.