budizam, tajland, 1

Tajland – Grad Andjela

 

Popularni “Grad anđela” osim što je izrastao u urbano i ekonomsko srce ovog dela jugoistočne Azije, nastanjen na obalama jedne od najvećih tajlandskih reka, Chaophraya-e, ponudiće jedno sasvim novo, savremeno bogatstvo koje osim noćnog života, lokalnih ukusa i manifestacija tokom čitave godine (poput tajlandske nove godine koja u aprilu biva svojevrsna višednevna žurka uz zaista poseban doživljaj za turiste ili Siam Niramit-a, audio-vizuenom spektaklu u kom je sazdana čitava kultura ove države), donosi i istoriju dugu skoro 400 godina, kada je posle uništenja drevne Ayautthaya-e (na samo 70 kilometara severnije od Bangkoka te je ne smete zaobići) nakon rata sa Burmom, postao novi simbol Sijama.

tajland, plesOsim što ćete na ulicama videti devojke u plavim nošnjama tokom tradicionalnog plesa, osetiti mirise sveže ribe, pirinča, voća svih poznatih i nepoznatih vrsta, preko 400 budističkih svetinja, najveći nacionalni muzej u regionu, međunarodne institucije te prestižni univerziteti dokaz su da ovaj grad može biti avantura i edukativno-poslovni centar, a da njegovi stanovnici ne staju na činjenici da je Bangkok danas prestonica sa najbržim razvojem čitavog najmnogoljudnijeg kontinenta.

 

Sa čak preko 8 miliona stanovnika ubedljivo je najveći na Tajlandu, a nastanjen je u blizini Tajlandskog zaliva te je stoga strateški i ekonomski značajan grad.
Jedna od mnogih zanimljivosti jeste i samo ime koje je u originalu najduže na svetu a mi se nećemo ni usuditi ponoviti ga…

No s druge strane pomenuti novi dokaz o nebrojeno načina na koji su stanovnici opisivali svoju prestonicu, slavivši svu njegovu lepotu. Dom je kraljevske palate, belog hrama u kome budisti iz čitavog sveta odaju počasti Emerald Buddha-i sačinjenom u zlatu još iz vremena Lan Na kraljevstva (1434) i čuvene Yaowarat kineske četvrti. Doseljeni još pre 200-nak godina u ove predele kraljevine, Kinezi su formirali posebnu kulturu i identitet koji se pak na fantastičan način održao i prilagodio tempu prestoničkog života pa se danas nijedna poseta ne može zamisliti bez neponovljivog osećaja atmosfere iz koje vrvi život i nasmejani ljudi. Kako tokom dana kada je brojnim zlatarama, juvelirnicama i prodavnicama šoping raj, ili pak noći kada kulinarska umeća lokalnih majstora prosto zaposednu sva čula turista, ali i lokalaca koji zajednički uživaju u kupovini, isprobavanju i obedovanju izvrsnih specijaliteta egzotične thai kuhinje.

floating, market

 

Posetu ovom jedinstvenom miksu tradicije, urbanog i autohtonog u vrlo skladnoj celini ne završavajte bez svega što samo Tajland ima, poput ploveće pijace kao svojevrsne planetarne atrakcije a u suštini jedne divne priče o stanovnicima koji su još od Ayutthaya perioda zadržali starinske običaje ovakve trgovine na obalama Chaophraya-e, u koju ćete se svakako zaljubiti nakon večere na brodu s pogledom na panoramu koja ostaje zauvek. Na fotografijama i u srcu.

 

Ukoliko želite posetiti glavni grad Tajlanda,

kontaktirajte nas, jer mi smo već tamo! A direktorka turističke agencije specijalizovane za put u ovu kraljevinu, Maja Smiljanić, dočekaće vas prijateljski, brinući o tome da to bude putovanje od hiljadu osmeha.

Na našem vebsajtu prestonicu Tajlanda možete pronaći u novim Sabai aranžmanima, a ono što je sigurno je da ćemo održati visoku ocenu koju ovoj zemlji dodeljuje svaki novi turista.

I pokazati sve, pa i mnogo više od navedenog, jer, budite uvereni, ovo je samo delić. Ovo je istinski slobodna zemlja i svakog prima raširenih ruku, a valja je iskusiti otvorenog uma, avanturističkog duha i mirnog srca. Nijedna njena pojedinost neće vas razočarati.

Kontaktirajte:

profil, sabai, travel
Telefon: 064/302-77-77
Email: info@sabaitravel.rs

ili se javite nama na

idemonaput.rs@gmail.com

Za realizovani aranžman uz #idemonaput od nas će te na poklon dobiti personalizovanu brošuru vodič za Vaše putovanje na Tajland i za uspomene!

tajland, poklon, brošura

 

Idemo na put, na Tajland!

4 thoughts on “Tajland – Grad Andjela”

 1. City of angels in Thailand is not Ayutthaya – Phra Nakhon Si Ayutthaya
  The title City of Angels belongs to Krung Thep – internationally known as Bangkok

  1. You are right about that. It was just a name in the subject, as it was part of the story in the post, not Ayutthaya meant to be City of Angels, but could easy lead to misunderstanding!
   Correction done!
   Thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.