Za početnike

Idemo na put je prvenstveno zamišljen da pokrene sve one ljude koji iz nekih razloga manje putuju, ili kad putuju najčešće putuju u ista mesta iznova. U pokušaju da to promenimo, a budući da smo mišljenja da je svaki mali pomak, pa bilo to i nekoliko kilometara, ipak putovanje koje nas na neki način preporodi, dopuni, obraduje… delimo s Vama sva ona putovanja koja se nekad mogu ostvariti u kratkim vremenskim okvirima i manjim planiranim budžetima.
Veoma često me ljudi znaju pitati kako uopšte uspevamo da toliko putujemo (a ja sam mišljenja da mi skoro pa nigde i ne mrdamo), manje više razumeju da imamo vremena (a ja inače stalno kukam kako mi za putovanja uvek i samo nedostaje vremena), ali im nikako nije jasno odakle finansiramo ta putovanja. I onda, najčešće onako značajno začkilje uz nagnutu glavu i podignutu obrvu. Uz postavljeno pitanje „Ma jel to stvarno da imaju te karte za pet eura“ čini mi se kao da očekuju da ću im zasigurno odgovoriti negativno, a kad ih tu iznenadim svojim potvrdnim odgovorom, onda im u očima čitam da mi ne veruju.

Dakle, dalje tekst nikako ne morate ni čitati ukoliko ste iole putnik, ali verujte da i dalje ima mnogo onih koji ne koriste prednosti interneta ili možda nemaju dovoljno vremena i volje za traženje i istraživanje ili koji jednostavno ne veruju da je lako organizovati putovanje.

U ovom delu za Dummies (a nekako na engleskom to ima svoje baš pravo značenje) ili prevedeno na naš jezik – Putovanja za početnike ćemo Vam preneti iskustva na način koji ste u mogućnosti da korak po korak sledite i da se ne izgubite!