belo, pero, kanu3

LJUBAV NA PRVI ZAVESLAJ

belo, pero, kanu2

 

Od kada je KANU, sticajem zanimljivih okolnosti uplovio u naše živote, desila se čudesna transformacija; sve je dobilo svoj pravac, svoj tok i smisao. Kanu nije samo plovilo, on je i učitelj ako prihvatimo važne životne lekcije kojima nas uči. A uči nas o jednostavnosti, lakoći postojanja, radosti i slobodi.
Tamo na vodi, daleko od uticaja bilo čega što narušava naš unutrašnji mir, prepuštali smo se delovanju prirode, da nas umiri, da nas pročisti, da nas vrati Sebi.

A kada smo se tako preporođeni vraćali u ”civilizaciju”, ljudi iz našeg okruženja su prepoznavali našu radost i ushićenje, pa je tokom poslednjih par godina sve veći broj zainteresovanih da sa nama podele to iskustvo. Tako je nastalo Udruženje Istraživača Tela, Duha i Prirode ” BELO PERO”.

Svaki istraživački pohod, bio jednodnevni ili višednevni, jedinstveno je iskustvo za sve koji mu se prepuste. Srećni smo što ima onih koji su u kanuima otkrili svoju novu strast i inspiraciju, pa nam se rado pridružuju na mnogim destinacijama koje istražujemo. Družimo se, veslamo, otkrivamo, smejemo se i radujemo, i to nam je dovoljno!

belo, pero, kanu8

Dobrodošli ste svi Vi koji volite da otkrivate, ljubitelji prirode i pustolovi, i Vi koji zauzeti poslom i obavezama nikada nemate vremena…usporite… dozvolite prirodi da Vas podseti kako je lepo biti deo nje!

– Udruženje Belo Pero –

belo, pero, kanu4


Hvala Udruženju “Belo Pero” što je podelilo s nama deo svoje ljubavi za Kanu-e!

Zarazni su u svojoj zaljubljenosti… Pozivamo i Vas da nam se pridružite u pohodima zajedno s njima…

A mi ćemo Vam preneti jedan deo priče s njihove FB stranice, čini nam se da ih idealno opisuje:

Starosedeoci Američkog kontinenta, imali su signale-simbole koji su bili razumljivi još u vreme najranijih osvajanja kontinenta. Jedan od njih bilo je i belo mirovno pero – ako bi se približio neki kanu, čija je prednja strana bila ukrašena strukom belog perja, onda je to značilo: “NAŠE SU NAMERE MIROLJUBIVE!”

 

Idemo na put, kanuom?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.