zelenkovac, naslovna

Zelenkovac, šumski jazz

zelenkovac46Eko Zona Zelenkovac nalazi se u blizini Mrkonjić Grada – BiH, Republika Srpska.

Mnogo je prirodnih ljepota ali Zelenkovac je poseban po Bori Jankoviću slikaru i boemu koji je prije 30 godina došao i od djedove vodenice sagradio malu brvnaru i tu počeo da stvara svoja djela. Vremenom dolazili su i drugi umjetnici, književnici, muzičari, turisti, slučajni prolaznici i tako je nastalo ovo najljepše hipi selo gdje se godinama krajem jula održava Zelenkovac International Jazz Festival, kultni događaj u regionu.

 

zelenkovac9

Kad sam prvi put došao kod Bore Jankovića da postavim svoju izložbu u njegovoj art galeriji na svakom mjestu sam osjetio boju, a predmeti i kolibe koje sam vidio kao da su poodpadali iz nekog davno zaboravljenog vremena. U čudnoj šumi drugačijoj i ljepšoj o realnosti čujete John Fogerty-a, Rare Earth, Joe Cocker-a, Eric Clapton-a, Tony Joe White i druge legende blues rock-a kojima po psihologiji pripadamo. Kako urbanitet ne čine stambeni blokovi nego ljudi, zahvaljujući Bori i svima onima koji dolaze, Zelenkovac ima dušu i druženje sa najboljom rajom.

 

 

 


Na 800 metara nadmorske visine, magija stare crnogorične šume, diše priroda, a ljudi joj daju dah.

Hvala g. Milenko Šećerović na ovom predstavljanju. Umetnik koji u svojim delima pokazuje ljude, gradske ulice, rokenrol… posetite Art elemco…

Idemo na put

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.