san, siro1

Milano – iz ugla nekoga koga više zanima stadion…

Danas se na San Siro stadionu igra gradski derbi Inter – Milan.

Jedno od mojih poslednjih putovanja pre ove lude korone bilo je u Milano… grad koji je postao brzinom svetlosti centar žarišta, grad koji je nastradao kao još mnogo gradova u Italiji. Grad gde je Andrea Bocelli u Milanskoj katedrali izveo “Muzika za nadu”  početkom aprila…evo nas u oktobru mesecu, a kraj kao da se ne nazire…

Kako izgleda boravak u Milanu nekome koga više zanima stadion od muzeja?

Ovako:

Milano. Kuda krenuti : Stadion ili Muzej ? Giuseppe Meazza ili Leonardo da Vinči ?

san, siro12

 

 

Obzirom da sam neko ko voli da gleda fudbal (i sport generalno) na HD kanalima, teško da bih mogao uopšte da imam dilemu na postavljeno pitanje. Jednostavno je – stadion, uživo! Slučaj je hteo da u vreme našeg boravka u Milanu igraju Inter – Bolonja!

 

 

 

meridian, bet2

 

 

 

 

– “Draga, idem ja metroom na stadion, ti poseti muzej, pa se nalazimo kod Duoma za 3 sata ! Posle idemo gde god poželiš!”
Nadao sam se da sam ovim “kupio ulaznicu” i odlazak na stadion, svestan da će ovo obećano “gde god poželiš” značiti opet obilazak prodavnica Versaći, Prada, Svarovski, Lui Viton, Armani… (pitate se kako sam ih sve upamtio?)

Međutim, mislim da bih pre dobio “zeleno svetlo” da izađem na kafu sa najpoznatijom i najlepšom svetskom manekenkom nego za ovo predloženo !

I, eto, šta je ljubav… otišli smo zajedno u muzej Leonarda Da Vinčija, rezultat i utakmicu Inter – Bolonja sam pratio na telefonu (uzgred, završeno 1-1). O Da Vinčiju sam znao mnogo, bio je mnogo ispred svog vremena, toliko ispred da je bio važniji i od utakmice Inter – Bolonja!
Njoj!
Dobro, priznajem, vredelo je posetiti i ovaj muzej, ali, ljudi, Inter – Bolonja u Milanu, uživo!

San Siro, čekaj me! I ja ću doći…

 

Da saznate više o Milanu, ali i o samom stadionu posetite link:

Milano – Moda. Ljubav. Fudbal. Posao. Italija

A da saznate kako ponovo u Milano u low cost varijanti (naravno, kad se ponovo otvore granice i ovaj kreten od korone nestane) posetite ovaj link:

Milano za početnike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.